Historie

Specialist in maatwerk oplossingen voor elke bedrijfswagen.

De geschiedenis van PSB Bedrijfswageninrichting

PSB Bedrijfswageninrichting is een toonaangevend bedrijf op het gebied van bedrijfswageninrichting in Nederland en heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd in het leveren van hoogwaardige en op maat gemaakte oplossingen voor de inrichting van bedrijfswagens. De geschiedenis van PSB gaat terug tot het moment waarop het bedrijf werd opgericht en laat zien hoe het is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de branche.

1979

Onderhoudsman van Ames - Piet Stout

Piet Stout ontwerpt en bouwt in de werkplaats van Ames Dordrecht een houten betimmering naar aanleiding van de vraag van de klant.

1981

Verhuizing naar Sliedrecht

In dit jaar werden de activiteiten omtrent bedrijfswageninrichting verplaatst naar een privé werkplaats op de Kerkbuurt te Sliedrecht. Vanaf deze locatie werden de inrichtingen van hout ontwikkeld en ingebouwd in de voertuigen 

1990

Meer opdrachten voor Piet Stout

De opdrachten nemen toe. Piet krijgt versterking vanaf februari dit jaar met het aannemen van een tweede medewerker genaamd Theo de Bruin. Theo is nog steeds werkzaam in het bedrijf.

1991

Verhuizing naar Zwijndrecht

De opdrachten nemen toe. Piet krijgt versterking vanaf februari dit jaar met het aannemen van een tweede medewerker genaamd Theo de Bruin, Theo is nog steeds werkzaam in het bedrijf.

1994

Er is een start gemaakt aan de bouw van een nieuw onderkomen

In dit jaar werd een start gemaakt aan het bouwen van een nieuw onderkomen achter de Romny hut; waar we meer ruimte kregen voor het efficiënter uitvoeren van de werkzaamheden. Met de verhuizing naar het nieuwe onderkomen is de naam AAB ontstaan, deze afkorting stond voor Ames Auto Betimmeringen.

1999

5 jaar later ...

Ook het nieuwe onderkomen is na 5 jaar door de vele opdrachten te klein geworden. De verhuizing naar de Noordweg in Zwijndrecht is een feit. De heer E. Ames verandert de naar van AAB in PSB. Inmiddels richten 6 mensen zich binnen het bedrijf op betimmering van voertuigen. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van andere materialen waaronder kunstof en aluminium van onder andere het merk Bott Vario.

2001

Piet Stout gaat van start binnen Ames

Piet wordt gevraagd voor andere werkzaamheden binnen Ames en stopt zijn werkzaamheden bij PSB. Hij draagt zijn werkzaamheden over. Ondertussen werken er 10 personen bij PSB waaronder kantoormedewerkers voor de administratie en planning van de inrichtingen.

2012

Verhuizing PSB naar Langeweg in Zwijndrecht

PSB groeit uit haar jassje en vertrekt naar een nieuw onderkomen aan de Langeweg in Zwijndrecht (huidige pand langs de A16). Hier zijn 12 bedrijfswageninrichters en 4 kantoormedewerkers aan het werk.

2016

PSB maakt een enorme groei door verschillende samenwerkingen!

PSB maakt een enorme groei door als zij gevraagd wordt om de bedrijfswageninrichting voor meerdere grotere partijen te gaan verzorgen. In dit jaar vindt er tevens een managementwissel plaats. Martijn Schenau wordt operationeel verantwoordelijk en Ramon Dame wordt commercieel verantwoordelijk voor het bedrijf.

2018

PSB breidt verder uit!

PSB breidt verder uit met een volwaardige werkplaats in  Dordrecht en heeft inmiddels meer dan 50 medewerkers in dienst.